Заборона на номерні знаки в Україні: про що саме йдеться

У 2022 році до символів, які асоціюються зі злочинними, забороненими в Україні та світі, режимами, додалися нові – пов’язані з повномасштабним вторгненням росії в Україну і тими звірствами, які чинить ворожа армія на нашій землі.
І щоб такі символи не з’являлися в тому числі і на номерних знаках українців, 21 квітня 2023 року Постановою КМУ №367 були внесені зміни до Постанови КМУ №1081 «Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників».

«Відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери «Z» та «V», використання яких в індивідуальному номерному знаку має натяк на символіку воєнного російського вторгнення на територію України. Тобто, використання цих літер окремо, а також у словах написаних кирилицею замість «З», «С», «В», «Ф». Така заборона стосується також написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму», – йдеться у повідомленні.

Крім того, на українських номерних знаках не можуть бути присутні емблеми органів держави-терориста та збройних сил росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення тощо.
Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment